Bygg vidare med nya funktioner genom plugin för WooCommerce

Palatin kan byggas ut genom plugin för WooCommerce, som är världens största plattform för webshopar. Det gör att du enkelt kan bygga vidare med plugin som ger dig nya funktioner. Det kan t ex vara tidsbokning, kundchatt, koppling till redovisning, nyhetsbrev, servicehantering, prenumerationer …

En sak som gör WooCommerce så bra är att det är så anpassningsbart! Dels kan du välja tema för att bestämma hur sidan ska se ut (läs mer om plugin här), och dels kan du påverka vilka funktioner din sida ska ha! Det sistnämnda gör du med hjälp av plugin för WooCommerce.

Bygg ut PalatinPOS med nya funktioner

Plugins

Plugins är små snuttar kod som du kan hämta och installera i din webshop . Låt oss säga att du vill ha ett mailformulär för att slippa lämna ut din mailadress till alla, då kan du hämta hem en plugin som skapar den funktionen. Det hela fungerar lite som Lego, där man väljer de bitar man vill ha och kopplar ihop dem så att man får det resultat man önskar. Det är Supersmart!

Men det finns också vissa problem med plugin. De kan krocka dock med varandra och kan skapa problem i webshopen. Det finns också plugins med dåligt säkerhet. Tyvärr finns det inget sätt att på förhand veta om olika plugins fungerar ihop. Enda sättet är att att testa dem. Var därför försiktigt med vad du installerar.

De plugin för WooCommerce som Palatin rekommenderar är alla noga testade. Dessutom är de översatta till svenska, de har en svensk manual och Palatin ger support på dem.

Klicka här för att se några programtillägg som Palatin just nu erbjuder. Kontakta oss gärna om du söker en speciell funktion, så skall vi göra vårt bästa för att hitta den.

Exempel på plugin för WooCommerce som Palatin erbjuder

En chatt för att alltid kunna hjälpa dina kunder

Kraven på kundservice blir allt större. Men med en chattfunktion får dina kunder snabbt och enkelt svar på frågor.

En blogg för att skapa kundrelationer

Du har en kunnig personal som kan hjälpa och informera dina kunder. Vilket är något som du bör utnyttja i en blogg som är ett plugin för WooCommerce.

OBS: Denna funktion ingår kostnadsfritt i standard.

Där skriver ni tips och information om vad som händer i butiken, och skapar personlig kontakt till trogna kunder.

Servicehantering

Funktionen för att hantera servicejobb och reparationer kan också hantera online-betalningar.

Tidsbokning

Funktion för tidsbokning som är ett plugin för WooCommerce. Kunder kan välja tjänst, se priset och göra sin bokning med online-betalning. Därför blir funktionen för tidsbokning är flexibel och passar de flesta branscher.

Dina kunder kan söka lediga tider för dina objekt (t ex lägenhet, hus, hotellrum, klipptid, massagetid …) och snabbt boka en tid. Sedan kan du efter bokningen skicka kunden till en” tack-för-bokningen-sida”.

Butiken får epost varje gång någon bokar och du har en översiktskalender där du ser alla bokningar. Kalendern är sökbar om du behöver hitta en viss bokning. Det är möjligt för dig som administratör att tacka nej till bokningar.

Prenumeration

Med detta tilläggsprogram kan du skapa produkter och tjänster som kunder prenumererar på med regelbundna återkommande betalningar. Det kan t ex vara hyra av en produkt, tillgång till en tjänst, nya leveranser varje månad, rätt att ladda ner en produkt, rätt att se en film …

När du skapar av en prenumerationsprodukt bestämmer du om den skall ha en fri testperiod och hur ofta kunden skall betala (per dag, per vecka, per månad eller per år). Därefter debiteras kundens kreditkort på den period du valt, Både du och kunden får epost vid varje förnyelse.

Om kunden avslutar sin prenumeration eller det inte går att debitera kundens kort, får du ett meddelande och kan stoppas nästa leverans.

Palatins prenumerationsprogram är ett plugin för WooCommerce och gör det möjligt att bygga upp tjänster på samma sätt som Microsoft Office365, Netflix, Spotify, HBO, tidningsprenumeration och liknande tjänster.

Uthyrning

Ett programtillägg som hanterar uthyrning av produkter och tjänster. Programmet kan hantera deposition och uthyrning på flera olika sätt (fast pris, per timme, per dag, per månad och fri period). Det finns också möjlighet att lägga in rabatter för t ex längre hyrestider. Olika platser för att hämta respektive lämna en produkt kan anges.

Produktens egenskaper visar tydligt för kunden inför bokning.

Dropshipment

Dropshipment som är ett plugin för WooCommerce innebär att kunden beställer och betalar som vanligt i webshopen. Därefter skickar webshopen ordern direkt vidare till leverantören (tillsammans med butikens profilerade packsedel).

Leverantören levererar produkten direkt till slutkund och bifogar butikens packsedel.

Fördelen är att att butiken inte behöver lagerhålla produkten och hantera leveranser.